Företagets namn - Företagsmeddelande
Mina första fynd av denna lilla svamp gjorde jag av misstag 2009-03-29 på salix på Örbyängar söder om Helsingborg, jag scannade av ett videbestånd på jakt efter trollhand men fann en massa andra saker och en hel del småsvampar och när jag sökte av några grenar med hjälp av kameran och mitt makroobjektiv så dök dessa små varelser upp. Det var torr väderlek vid tillfället så "ögonen" var inte öppna, fler fynd är sedan gjorda och alla på någon salixart.
En skålsvamp utan  asci altså en basidiemycet.

Argos (latin: Argus) är i den grekiska mytologin en jätte med hundra ögon av vilka alltid några vakade. Av detta kommer begreppet "argusöga" med betydelsen "vaksam blick".
 
Merismódes anómalus, argusöga.
Argusöga, Merismódes anómalus. Argusöga, Merismódes anómalus. Argusöga, Merismódes anómalus. Argusöga, Merismódes anómalus. Argusöga, Merismódes anómalus. Argusöga, Merismódes anómalus.
Merismodes anomalus, Argusöga. Sweden, Skåne, Råå, Esket. 2012-01-14Merismodes anomalus, Argusöga. Sweden, Skåne, Råå, Esket. 2012-01-14Merismodes anomalus, Argusöga. Sweden, Skåne, Råå, Esket. 2012-01-14


Hemsida drivs av  Vistaprint