Företagets namn - Företagsmeddelande
Anthurus archeri, Bläckfisksvamp,är en svamp från Australien och Tasmanien som på omvägar har spridit sig till Europa och Nordamerika
Bläckfisksvampen växer i ädellövskogar och i betesmarker är inte förväxlingsbar med någon annan art. Den har bara hittats på två lokaler i Sverige och jag lyckades med hjälp av Hans Östling, (som var den som hittade denna lokal 2009) besöka platsen och pricka rätt i tiden. Dessa ovanliga svampar dyker upp och försvinner på mindre än ett dygn och när man bevistar lokalen så gäller det att se upp så man inte trampar på "häxäggen"
Fruktkroppsanlagen, häxäggen, är 2-3 centimeter brett och gräddgult i färgen. När häxägget mognar, spricker de i toppen, ut kommer 5-8 röd-svart aktiga, ”bläckfiskarmar”. På ovansidan av dessa hittas svampens sporer.
Bläckfisksvampen är en stinksvamp och har således en obehaglig lukt och är inte ätlig.
I Europa förekommer den främst i de södra och centrala delarna är mycket sällsynt längre norrut.

Anthurus archeri, Bläckfisksvamp.
Bläckfisksvamp, Anthurus archeri.Bläckfisksvamp, Anthurus archeri.Bläckfisksvamp, Anthurus archeri.Bläckfisksvamp, Anthurus archeri.Bläckfisksvamp, Anthurus archeri.Bläckfisksvamp, Anthurus archeri.
Bläckfisksvamp, Anthurus archeri.Bläckfisksvamp, Anthurus archeri.Bläckfisksvamp, Anthurus archeri.Bläckfisksvamp, Anthurus archeri.Bläckfisksvamp, Anthurus archeri.Bläckfisksvamp, Anthurus archeri.Hemsida drivs av  Vistaprint