Företagets namn - Företagsmeddelande
RSS

Senaste inläggen

När smärtan håller på att ta över.
Hur tänkte de nu?
Nu gråter barnen i närheten av Fukushima Daiichi
ARG!
Den 11 December

Kategorier

Den 11 December
Hur tänkte de nu?
Lite om allt
När smärtan håller på att ta över.
Nog Nu!
Varför gör du mig ARG?
Vem äter du?
drivs av

Min blogg

När smärtan håller på att ta över.

Hej alla mina vänner!

Ni som känt mig länge har säkert undrat varför jag har blivit mindre och mindre sällskaplig, hänger allt mer sällan med ut på galej och ståhej eller träffas hos någon av er eller hemma hos mig vilket var vanligt för inte så många år sedan. Den galne och skrattglade har sakta glidit bort in i dimman av frustration. Som några av er vet så har jag dragits med rygg och nackproblem i många år, sedan kom det några hälsenor och gjorde sig smärtsamt påminda.

Hur tänkte de nu?

Hur tänker de nu?

I de flesta länder, städer och kommuner pratar politikerna om att vi skall värna om miljön, invånarna skall soppsortera, handla närodlat åka kollektivt och tänka på hur man lever sitt liv för att minska miljöpåverkan. Detta är så klart bra och jag tycker man kan göra lite till, framför allt från politiskt håll. Men ibland blir deras initiativ helt fel och ogenomtänkt men litar för mycket på konsulter och andra dyrt inhyrda så kallade experter.

Nu gråter barnen i närheten av Fukushima Daiichi

Jag tar upp en"gammal" text för att allt upprepar sig och jag blir så ledsen igen.

(Denna skrev jag efter ett reportage i Helsingborgs Dagblad om några få utvalda Tjernobylsdrabbade barn från Ukraina som fick komma hit till Sverige och rehabilitera  sig några få sommarmånader, de hade alla någon form av allvarlig följdsjukdom)

Tjernobyls offer:

Ett stilla regn i april, barnen skrattar, dansar och leker i vårens härliga vattenpussar, fantasifulla barkbåtar seglar ut men barnen på äventyrens och möjligheternas väldiga hav.

ARG!ARG!

Jag blir så arg och det är så trist men jag blir arg på att jag på morgonen när jag skall köra barnen till skolan får börja med att städa upp inne på garageuppfarten på trottoaren efter skräpmatskonsumenter, här ligger pappersmuggar, påsar ja allt som tillhör en stor meny förutom då det som är uppätet, resten är ju bara att slänga ifrån sig. Noteras bör att närmaste papperskorg finns hela 5 meter bort, gud vad arg jag blir.

Den 11 December

Så var det dags att med ett ryck slitas upp ur törnrosasömnen och känna det kalla stålet mot strupen, känna hatet och förtvivlan. Det är den 11 december 2010 och Sverige kommer aldrig mer att bli sig likt, en attentatsman har sopat rent, många förhoppningar har gått i graven idag. Rasister och deras bundsförvanter kanske jublar men jag hoppas att så inte är fallet för ingen, nej ingen borde vara glad en dag som denna. Jag sörjer i djupet av mitt hjärta för mina muslimska vänners skull, jag sörjer för mina mörka barns skull, jag oroar mig för världens framtid, det är synd om oss människor en dag som denna. Detta illdåd gynnar inget och ingen kan väl i sitt innersta känna sympati och samhörighet med värderingar vad de än må vara som står bakom detta. Så fasansfullt det känns att inte egentligen ha reagerat med dessa starka känslor förut, då större och värre grymheter drabbat folk i så många andra länder men det gör aldrig så ont som när man själv slår sig på tummen. Svårt är det att vakna upp ur Törnrosasömnen, smärtsamt är det att hjälplöst snubbla vidare i tillvaron, trösterikt är det att omfamna alla sina vänner, glädjande är det att se hoppet lysa i grannens ögon. Låt inte denna dag ta död på det som vi kallar en öppen och sann demokrati.

Vem äter du?


­Tänk om vi alla är bröder?
Idag lyssnade jag som vanligt på radio, då som så ofta på P1. Ett program om kråkfåglar fångade min uppmärksamhet, någon forskare som tidigare hade forskat på schimpanser och deras beteende och konstaterat att de är intelligentare än vad vi tidigare hade trott. De kunde tänka framåt enligt forskaren, planera för framtiden alltså tänka abstrakt, detta blev en världssensation.

Hallå där ute i verkligheten!

Hej på er!
Här kommer jag att skriva lite från livets olika sidor ur mitt perspektiv och jag hoppas att en del av er hänger på.Bloggen är alldeles nystartad så det blir inte så mycket surr just nu men det kommer. Jag håller på med Skogens Röst hemsida som ni ser och det är en hel del kavar att göra där och så skall jag börja med att göra om mitt företags hemsida " Borgväktarna i Luftkuddeland" sök på nätet så hittar ni den befintliga hemsidan där och då ser ni att det är dags att göra något åt den och om inte det är nog så skall jag börja bygga en hemsida för vårat andra företag "Renslip HB" som pysslar med skyddsutrustning, arbetshandskar mm.
Hemsida drivs av  Vistaprint