Företagets namn - Företagsmeddelande
RSS

Senaste inläggen

När smärtan håller på att ta över.
Hur tänkte de nu?
Nu gråter barnen i närheten av Fukushima Daiichi
ARG!
Den 11 December

Kategorier

Den 11 December
Hur tänkte de nu?
Lite om allt
När smärtan håller på att ta över.
Nog Nu!
Varför gör du mig ARG?
Vem äter du?
drivs av

Min blogg

ARG!ARG!

Jag blir så arg och det är så trist men jag blir arg på att jag på morgonen när jag skall köra barnen till skolan får börja med att städa upp inne på garageuppfarten på trottoaren efter skräpmatskonsumenter, här ligger pappersmuggar, påsar ja allt som tillhör en stor meny förutom då det som är uppätet, resten är ju bara att slänga ifrån sig. Noteras bör att närmaste papperskorg finns hela 5 meter bort, gud vad arg jag blir. Det dröjer så klart inte så länge tills jag blir arg igen och den ständiga frågan kommer till mig, varför är det så svårt att blinka? Är blinkerreglaget så tungt och besvärligt att använda i våra moderna bilar så vi helt enkelt inte orkar använda det, varför skall jag behöva stå här och vänta i flera sekunder på att kunna kör ut på huvudleden bara för att ni inte orkar visa att ni skall svänga, jag blir så arg. Så kommer man till skolan och där blir jag inte arg utan helt vansinnig på bilen bakom mig som blinkar med hellyset och tycker att jag kör för sakta!? Det råder 30 km, fartbegränsning här men det skiter man i, över 50 % av bilisterna kör för fort och de flesta är föräldrar till de barn som skall lämnas eller har lämnats på skolan!? Jag blir så galen och till på köpet har någon kört in på förbjuden infart ” väg endast för utryckningsfordon” parkerat där och gått därifrån, jag blir så arg. Här råder fullständigt kaos varje morgon med alla som skall lämna barn till skolan och inte kunde de ha varit lite tidigare utan här skall stressas och tutas och blockeras, jag parkerar längre bort för vi är ute i god tid J.  Nu har jag ett ärende ut till Rydebäck och nu blir jag arg igen, varför är det så svårt att hålla 70 när det är 70 och om man nu inte vill köra i 70 så kan man väl för tusan håla till kant, nej då det går inte,  väl framme vid 50 skylten inte fasen saktas det ner då, nä nä, 60 km i timman konstant oavsett vad skyltarna säger, arg, arg och mer arg.  Ärendet avklarat och nu börjar ilskan redan komma för jag har i stort sett inget vägalternativ utan jag måste köra Landskronavägen och vidare på Planteringsvägen in mot stan. Helsingborgs styrande har lovat att de skall göra vår stad renare och friskare mindre utsläpp m.m. har utlovats och jag vet att de inte kommer att lyckas för de ser inte de enkla små lösningarna, nu är jag redan arg igen. Rött vid första ljussignalen och jag vet att jag kommer att få göra många stopp för någon ”grön våg” förekommer inte på denna väg inte ens mitt i natten. Arg, det är fjorton ljussignaler på huvudleden in till parkeringen söder om Knutpunkten och jag får stanna vid sex av dem! Är jag arg eller, hur funkar det i skallen på den som tror att man minskar utsläppen från biltrafiken genom att göra framkomligheten svårare och stoppen fler? Man minskar säkert antalet bilar för en del söker sig andra vägar men vi som inte gör det utan tycker att närmaste vägen är den bästa vägen och så är vi många som inte har någon alternativ färdväg, summan blir alltså färre bilar med fler stopp och så klart fler accelereringar genererar mer utsläpp, den ekvationen lärde man sig i Gävle redan för mer än 20 år sedan då man gjorde på samma sätt som man försöker göra här i Helsingborg. Försvårad framkomlighet minskar inte utsläppen utan gör mig bara arg. Nu blir jag sådär jättearg igen, för min nästa anhalt är en träff med en representant för HIF och då kommer jag att tänka på den ”nya arenan” och dess placering och med tanke på mitt tidigare resonemang om utsläppen från bilarna så är det för mig helt ofattbart att man kan lägga en ny arena inne i tätbebyggt område, helt ofattbart och det gör mig så arg.  Ännu mera arg blir jag när sonen och jag tar en promenad och han får provköra sin nya radiostyrda bil, vad tror hundägarna händer med hundskit som inte plockas upp, att det går upp i små rökpuffar följande natt efter att skiten har lämnat deras hunds kropp eller är det så att på vintern döljs allt i snö? Men för tusan ”det som döljs i snö kommer upp i tö” det är väl ingen nyhet, jo förresten det är det inser jag nu för så mycket hundskit som det ligger på trottoarerna i villaområdet intill där jag bor ser jag bara på vårarna, skottkärrevis och detta måste ju ha åstadkommits av hundägare i området alltså mina/våra grannar, jag blir arg och nu också besviken och ännu mera arg när sonen både får sin bil nedkletad med den stinkande geggan och när han så klart lyckas stiga i en av dessa osmakliga avföringshögar, jag blir så arg.  Senare kommer jag att blir arg igen när våra ökända grannar träffas och skränar en del men det som gör mig arg är att de kan parkera en biltrailer plus bil på trottoar och cykelbana och stå där i över 12 timmar utan böteslapp vilket i och för sig är meningslöst i sammanhanget men var är polisen, arg igen för hade det varit jag eller någon av mina övriga grannar som hade parkerat så där så är jag helt övertygad om att vi hade fått böter och kanske mer än så, arg, arg och mer arg. I vårt område är det numera ett Engelskt företag (Green Landscaping) som sköter, eller inte sköter grönområdena och lite till och bara det kan göra en arg för där går våra skattepengar utomlands och det rör sig inte om småpotatis precis, nä just nu är jag arg på att det ser ut som det gör i mitt närområde, städat och uppröjt är det inte, skräpigt och ovårdat är det och det gör mig arg för när Entek (kommunen) skötte området så var det betydligt bättre om än inte bra men nu är det uruselt. Vad som gör mig lite arg är att det inte ser likadant ut i norra delen av staden ”där de rike bor”, vissa delar är tydligt prioriterade och detta gör mig också arg för inte fasen är skatte intäkterna så mycket högre i norra delen för vi bor fler här och det är mer företag här ute i de södra delarna av sundets pärla!? Jag blir arg på alla ni som släpper ert skräp där ni står och går för utan er nonchalans gent emot era medmänniskor så hade vår stad, vårt land inte varit så skräpigt som det är nu, jag blir galen på alla er som klottrar, kalla det nu inte för grafitti för grafitti  är konst, klotter är bara fult och bara så infernaliskt dumt så jag blir bara arg av det för det kostar oss alla bara en massa onödiga pengar, pengar som kunde ha använts kanske till det ni klottrare saknar, träffpunkter, idrottsanläggningar osv. men nu går pengarna till inhyrda saneringsfirmor och utländska företag som skall rensa upp och städa efter er, jösses vad arg jag blir. Överallt är ni och skräpar ner, jag tillbringar en hel del av min tid i skogen och där har ni också varit med ert skräp, de importerade ölburkarna är ett alldeles för vanligt inslag i naturen och när jag besöker våra närliggande naturskyddsområden så blir jag bestört över hur ni har mage att skräpa ner så mycket, något papper här och där hade väl inte varit något att bli arg över men här på parkeringarna såväl vid Välaskogen som vid Råån med flera platser ser det bedrövligt ut och som vanligt är det de förbaskade ölburkarna och snabbmatskedjornas skit som dominerar och förstör tillvaron för oss som inte skräpar ner utan har vet nog i våra skallar att slänga vårt avfall på därför angiven plats eller helt enkelt ta med det till en återvinningsplats eller vår egen sophantering där hemma, för vi har orkat ta med det ut och nu är förpackningarna tomma och betydligt lättare än tidigare. Arg på dig i butiken som inte kunde visa lite serviceanda, först nonchalerade du min åttaårige son och tog en vuxen i stället före honom fast han stod främst i kön, rent ursinnig på den vuxne som inte heller tog hänsyn fast det var uppenbart att åttaåringen stod i kö, han fick visserligen veta det av mig och bad mig om ursäkt viken jag inte ville ha utan den skulle han ge till min son men det var för mycket för honom och så hade han brottom, grrr arg, gå upp fem minuter tidigare varje dag så slipper ni ha brottom, kom i tid, låt inte andra vänta på er, var strukturerade. Så tillbaka till expediten som helt oförstående ryckte på axlarna och försvann och där stod jag och ville ha hjälp medan hon står och snackar skit med en kollega, när jag argt väntat i några minuter så tycks hon reagera och vänder sig om och från minst fem meters avstånd ropar och frågar om jag behöver hjälp? Ja svarar jag, jag behöver ha hjälp med en annan butik av en annan personal i en bättre värld, stegar argt därifrån och sparade en del pengar på uteblivet inköp. Nu är jag riktigt arg och jag är arg på mig själv för att jag blir så arg hela tiden på allt och alla, nej inte på allt och inte på alla men på mycket blir jag arg och framförallt besviken, besviken på den egoism som tilltar på alla plan och detta snackar ju nästan alla om men det är precis som med snacket om våra matvanor och vår övriga konsumtion, vi snackar mycket men det är lite verkstad och det händer för lite. Magnus Uggla skrev en gång i tiden att – ”han sket i allt och alla och när man sa till honom att han sket i allt så sket han i det också” och lite så känns det idag tycker jag, alla sliter i alla. Nu kommer ni så klart att säga att så är det ju inte, titta så mycket pengar vi samlar in till folk i katastrofområden och till en massa projekt ute i världen, vi bryr oss faktiskt. Jo det gör vi men bryr vi oss om varandra på riktigt eller gömmer vi oss bakom allmosorna, inte fasen bryr vi oss, vi dämpar bara vårt dåliga samvete över att vi överkonsumerar förbrukar och våldtar vår planet. Nu menar jag inte att vi skall sluta skänka och hjälpa behövande, jag bara undrar om vi hjälper med hjärtat eller inte. Jag är arg och jag tvivlar på att ni bryr er om varandra, jag tror att ni skiter i vad jag tycker och tänker, ni skiter i mig som medmänniska, ni skiter i mina barns framtid, ni skiter i om ni gör mig arg, ni skiter i om det går åt skogen bara ni har kul medan det händer, sköt dig själv och skit i andra eller hur. Nu är jag arg, ledsen och fylld av misströstan inget hopp fyller mig längre bara trötthet och en längtan till en annan och bättre värld. Blir jag ensam i den världen eller är det någon som vill dela den med mig utan att göra mig arg?

Janne ”JAS” Svensson © 2011-04-04

2 kommentarer på ARG!:

Kommentarer RSS
Eva on den 5 april 2011 18:36
Oj,oj,oj, det var mycket uppdämd ilska, kan kanske förstå det, och håller delvis med Dig. Tyvärr får det inte någon att må bättre, allra minst Dig, så jag hoppas att Du fått ur Dig allt och kan ta nya tag i livet. Ibland är det bara så skönt att vräka ur sig allt och när det gäller affärsincidenten, så tycker jag att Du gjorde rätt. Hoppas resten av denna veckan ska få Dig att må bättre. Kram.
Svara på kommentar


Birgitta Damne on den 9 april 2011 10:03
OK Jag förstår dig men se nu till att INTE få blödande magsår eller något liknande. Kram
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Hemsida drivs av  Vistaprint