Företagets namn - Företagsmeddelande
RSS

Senaste inläggen

När smärtan håller på att ta över.
Hur tänkte de nu?
Nu gråter barnen i närheten av Fukushima Daiichi
ARG!
Den 11 December

Kategorier

Den 11 December
Hur tänkte de nu?
Lite om allt
När smärtan håller på att ta över.
Nog Nu!
Varför gör du mig ARG?
Vem äter du?
drivs av

Min blogg

När smärtan håller på att ta över.

Hej alla mina vänner!

Ni som känt mig länge har säkert undrat varför jag har blivit mindre och mindre sällskaplig, hänger allt mer sällan med ut på galej och ståhej eller träffas hos någon av er eller hemma hos mig vilket var vanligt för inte så många år sedan. Den galne och skrattglade har sakta glidit bort in i dimman av frustration. Som några av er vet så har jag dragits med rygg och nackproblem i många år, sedan kom det några hälsenor och gjorde sig smärtsamt påminda. När dessa två små monster började hitta rätt i tillvaron igen så började den del av ryggen där ändan är fäst på att skrika på uppmärksamhet och den skrek ordentligt, den skrek så förbannat att hjärnan mer eller mindre sakta men säkert började få nog av alla felmeddelanden den fick.
Idag fick jag en föreläsning/lektion i om hur kroppens defekter ständigt skickar signaler till hjärnan om att något är fel i kroppen och detta gör kroppen hela tiden viket beror på att runt det skadade området ansamlas kemiska substanser som tvingar fram dessa meddelanden om att något är fel. Då börjar hjärnan vidta åtgärder, som att se till att kroppen försöker skydda det skadade området genom att, som i mitt fall, se till att jag slutar böja/använda ryggen vilket innebär att man går ner på knä istället för att böja ryggen man vrider hela kroppen inte bara ryggen osv. Efter ett tag så är man ”stel som en pinne ovig som ett kassaskåp” MEN smärtan är inte borta utan den är bara förvärrad och hjärnan mer frustrerad än tidigare, humöret inte så bra lusten till att umgås och ha roligt har i det närmaste försvunnit. ”Man trivs bäst med att vara själv” och pyssla med de saker som inte kräver att man är social. Normalt så kan hjärnan stänga av oväsentligheter, upp till 70 % av alla signaler stoppas i ”Dörren” mellan ryggmärgen och hjärnan men inte felmeddelanden från den konstant verkande ryggen (eller för den delen vilket område som helst i kroppen för här fungerar det precis likadant oavsett var den långvariga smärtan kommer ifrån) Hjärnan blir smått galen och frustrerad för den kan inte lösa problemet och eftersom jag/individen inte vet hur jag skall förhålla mig till smärtan och hur jag skall lösa problemet så fortsätter jag att springa i ekorrhjulet runt, runt utan att hitta ut eller se något ljus i slutet av tunneln. Men idag ramlade en hel hop med polletter ner, en hel drös med frågor som jag inte ställt fick jag svar på, varför jag inte hade ställt frågorna beror på att jag inte visste vad jag skulle fråga efter. Här i denna situation befinner sig en massa medmänniskor och när jag tänker på det så kan jag bli ännu mer galen men nu skall jag koncentrera mig på MIN rehabilitering och jag är redan gladare och jag ser ljuset i tunneln. Jag hoppas att vi snart ses där ute, hemma eller borta snart igen och inte bara på jobbet eller i svampskogen
Halva ”kursen” är klar 1 månad återstår och sedan följer tre månaders eget arbete, så efter fem månader är det stor utvärdering och det känns redan bättre. Nu är Rehaben under sakkunnig ledning slut och jag står här själv på hal is med darrande ben men med en massa verktyg som jag kan använda för att inte dratta på ändan och jag mår bättre än på länge. Hoppas att jag kan hålla uppe träningen och komma närmare de mål som jag satt upp för mig själv.  
Stort tack till sjukgymnasten Håkan och hans tjejkollegor, kurator Petra och doktor Mats på Aleris Smärt& Ryggrehabilitering i Ängelholm som har hållit mig i handen och lotsat mig genom de för mig oöverstigliga hindren .
 

0 kommentarer på När smärtan håller på att ta över.:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Hemsida drivs av  Vistaprint